Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از حاشیه‌های فراوان تخلیه و تخریب ۱۳ هزار مترمربع زمین‌های اطراف دانشگاه الزهرا (س)، مسئولان ارشد این دانشگاه با ارائه مستندات، حقایق تازه‌ای از این مسئله را آشکار کردند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- محیا معصومی؛ ماجرا از روز‌های پایانی مردادماه شروع شد، ماجرای تخریب و تخلیه املاک محله ده‌ونک از سوی دانشگاه الزهرا (س) که به اعتقاد عده‌ای باعث بی‌خانمانی خانواده‌های متعددی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
طی دو ماه اخیر اخبار و حواشی زیادی درباره این موضوع در بین رسانه‌های مجازی و حقیقی پیچید و هرکس به نوعی تعبیرات کارشناسی خود را به دیگران القا کرد.

البته در این میان مسئولان دانشگاهی هم با تکاپوی خاصی مواجه بودند، آنچنان که باید اقدامات زیادی از اجرای روند تخریب زمین‌ها تا مدیریت اخبار مطرح شده در فضای مجازی را انجام می‌دادند، چرا که گاه عده‌ای به دادخواهی و طرفداری از ساکنان زمین‌ها، مطالب و ادعا‌هایی را علیه دانشگاه و عده‌ای دیگر ضمن صحبت با کارشناسان و مسئولان، مباحث مبهمی را در این باره عنوان می‌کردند.

روز‌ها از شروع تخریب و تخلیه برخی خانه‌ها گذشت و علیرغم آنکه مسئولان دانشگاهی ضمن ارائه مدارک و مستندات درباره این موضوع صحبت کرده بودند، اما همچنان خبر‌های ضد و نقیضی در میان بود و به گفته آنها، خبر‌ها عمدا یا سهوا صحیح منتشر نمی‌شوند و این امر باعث ادامه‌دار شدن ماجرا شده است؛ بنابراین تصیم گرفتیم تا گفتگوی جامع و مفصلی را با مسئولان ارشد دانشگاه الزهرا (س) داشته باشیم تا اصل ماجرا مشخص شود.
بعد از پیگیری‌های خبرگزاری دانشجو برای گفتگو با مهناز ملانظری رییس دانشگاه الزهرا (س)، این امر ممکن و پرده از ابهامات برداشته شد.

برایمان از داستان زمین‌های حاشیه‌ساز دانشگاه الزهرا (س) بگویید.
سال ۱۳۸۱ هیات وزیران سند زمین‌های راه‌آهن را به نام دانشگاه الزهرا (س) صادر کرد و از همان زمان داستان این زمین‌ها آغاز شد، درواقع بخشی از زمین‌های واگذار شده در تصرف ساکنان فعلی آن‌ها است.

ملک فوق‌الذکر متعلق به دولت جمهوری اسلامی ایران بوده و طی سالیان گذشته سازمان‌های متنوعی بهره‌برداران آن بودند که نهایتا از سوی راه آهن به دانشگاه الزهرا (س) واگذار شد، یعنی حق استفاده از آن برعهده دانشگاه گذاشته شده است.  
چه شد که دانشگاه قصد بازپس‌گیری زمین‌ها را از ساکنان فعلی‌اش کرد؟
سال ۱۳۹۴ دولت طی بخشنامه‌ای اعلام کرد که کلیه دانشگاه‌ها مانند دستگاه‌های دولتی موظف هستند، اموال و دارایی‌های خود را بصورت دقیق شناسایی و در سیستم‌های وزارت دارایی ثبت کنند، از این رو دانشگاه الزهرا (س) برای رفع تصرف اموال خود پیگیری‌های لازم را انجام داد، گرچه از همان سال واگذاری زمین‌ها به دانشگاه، بحث رفع تصرف آن‌ها دنبال می‌شد تا دانشگاه الزهرا (س) بتواند فضای دانشگاهی خود را گسترش دهد.

چون مشکلات دانشکده‌های دانشگاه به خوبی قابل لمس هستند و بعضا طبقه‌ای از یک ساختمان، دانشکده‌ای را تشکیل می‌دهد، لذا دانشگاه الزهرا (س) از سال ۱۳۹۴ برای بازپس‌گیری زمین‌ها در دادگاه طرح دعوی کرد.

اگر زمین‌ها متعلق به دانشگاه است پس چرا ساکنان فعلی از این موضوع اطلاعی ندارند؟
ساکنان، افرادی هستند که از قبل انقلاب اسلامی به دلیل دولتی بودن ملک، تحت عنوان خانه‌های سازمانی یا کارگری از این زمین‌ها و خانه‌ها استفاده می‌کردند و حال تصورشان بر این است که بعد از تغییرات همچنان صاحب آن خانه‌ها و املاک هستند، در صورتی که هیچ سند و مدرکی مبنی بر تملک ملک برای آن‌ها وجود ندارد.

بسیاری از وکلای ساکنان برای پیگیری موضوع به دادگاه مراجعه کردند، اما مدرکی برای این ادعای خود نداشتند.

چه شد که بحث تخلیه املاک با حکم دادگاه قوت گرفت؟
پس از رسیدگی‌های بسیار و برگزاری ۲۰۰ جلسه در دادگاه، نهایتا رای خلع ید متصرفین را برای دانشگاه الزهرا (س) صادر کردند و با توجه به آنکه در جلسه تجدیدنظر هم رای به نفع دانشگاه اعلام شد، با تمامی ساکنان و مدعیان مستقیم و غیرمستقیم صحبت کردیم.

طی صحبت با ساکنان اعلام شد که آن‌ها هیچ حق و حقوقی برای داشتن این املاک ندارند و تا تاریخ مشخص شده باید زمین‌ها را خالی کنند، در غیر این صورت با اجرای حکم دادگاه زمین‌ها تخلیه خواهند شد. به همین دلیل ۲۰ روز قبل از اجرای حکم دادگاه مبنی بر تخلیه زمین‌ها در تابستان امسال؛ نماینده دادستانی درب منزل تک تک ساکنان رفت و همه این افراد را برای تخلیه املاک تفهیم کرد.

البته دانشگاه الزهرا (س) تمام تمهیدات لازم را در این خصوص مد نظر قرار داد و در حمل بار و بسته‌بندی اسباب به جابجایی ساکنان کمک کرد.  
آیا تمام زمین‌ها تخلیه شدند؟
زمین‌های مذکور حدود ۱۳ هزار متر مربع است و تاکنون تنها بخشی از این زمین‌ها تخلیه شده‌اند.

مراحل تخلیه زمین‌ها به ترتیب در حال پیشروی بوده و محدوده زمانی برای این کار پیش‌بینی نشده است، چون بدون شک در این راه عوامل غیرقابل پیش‌بینی به وجود می‌آید همچنان که دانشگاه علاوه بر این موضوع، پروژه‌های دیگری را در دست اقدام دارد.

این زمین‌ها قطعا جزو املاک دانشگاه الزهرا (س) است و پس از تخلیه کامل، پروژه‌های مصوب در این زمین‌ها اجرایی خواهند شد، همچنان که قرار است ساختمان دانشکده‌ها را گسترش دهیم.

با توجه به آنکه تاکنون این موضوع با حاشیه‌های زیادی همراه بوده است، آیا درخواستی دارید؟
افراد بدون داشتن اطلاعات، درباره یک موضوع نظر ندهند، بخش حقوقی دانشگاه الزهرا (س) همواره آماده است تا با مستندات و مدارک لازم، ادعا و ابهامات افراد در این خصوص را پاسخگو باشد. بدون شک حکم قانون و دادگاه باید اجرا شود.

متاسفانه انتشار اخبار بدون مستندات کافی باعث می‌شود تا ساکنان به دنبال ایجاد حق باشند و از آن دفاع کنند. دانشگاه طی سال‌های مختلف همواره قصد داشته ساکنان را نسبت به عدم تملک آن‌ها آگاه و تفهیم کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه الزهرا س احقاق حق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۲۲۹۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار طهرانچی با رئیس، مدیران و کارکنان مرکز جذب و امور هیئت‌علمی

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه علم و فناوری آنا، محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه دیدارهای سال جدید خود با معاونت‌ها و مراکز سازمان مرکزی، ظهر امروز با رئیس، مدیران و کارکنان مرکز جذب و امور هیئت علمی دیدار و گفت‌وگو کرد.

دکتر طهرانچی در این دیدار با اشاره به اهمیت تحول گفت: مسیر بشر، مسیر تحول است و ما از هر بحثی برای تحول استفاده می‌کنیم. همانطور که خداوند متعال می‌فرماید «كُلِّ شَيْءٍ مَوْعِظَةً»، نظام هستی معلم انسان است و بسیار زیبا موعظه می‌کند.

وی با اشاره به جایگاه مرکز جذب و امور هیئت علمی در دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: این مرکز قرار است سازمان یادگیرنده را تحقق بخشیده و جلوه‌گر تعالی سازمانی باشد و هوشمندی را القا کند. واقعیت این است که هر فردی با هر سیستمی که زندگی کند، بخشی از تصویر آن خواهد بود و به همین دلیل مناسبات فردی و اجتماعی با یکدیگر مرتبط است. به عنوان مثال؛ کسی که اهل انضباط فردی نباشد، در عرصه اجتماعی هم فرد منضبطی نخواهد بود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: ما اگر با دارا بودن سند تحول و تعالی، نسبت به اعضای هیئت علمی خود رفتار هوشمندانه نداشته باشیم، نمی‌توانیم خود را سازمانی یادگیرنده بنامیم. اگر به عنوان سازمان یادگیرنده، رفتار تعالی‎یافته و مناسب نداشته باشیم، چگونه می‌توانیم انتظار داشته باشیم که 45  هزار عضو هیأت علمی و مدرس در کلاس‌ها رفتار متعالی داشته باشند؟

دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: واقعیت این است که رضایت شغلی باعث شادابی شغلی شده و شادابی شغلی هم منجر به رشد سازمان خواهد شد. همانطور که در زمستان درختان رشد نمی‌کننده بلکه در بهار شاهد شادابی، طراوت و رشد درختان هستیم. سازمان دانشگاه نیز باید بهار باشد نه زمستان. یکی از ویژگی‌های بهار مراقبت باغبان نسبت به باغ است و باید برای مجموعه خود تدبیر داشته و با درختان زندگی کند.

وی با بیان اینکه مرکز جذب و امور هیئت علمی لبه تماس سازمان دانشگاه با بدنه هیئت علمی است، گفت: فعالیت‌های این مرکز یک امر اداری و مالی نیست؛ بلکه مواجهه سازمان با انسان‌های هوشمند است و این موضوع می‌طلبد که در آن مداقه باشد و عاری از پیچ و خم‌های اداری باشد. در غیر این صورت شادابی از بین می‌رود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان مثالی از فیزیک گفت: نوترون، پروتون و الکترون همه اجسام تشکیل‌دهنده هسته است. جدول مندلیف دارای 114 عنصر است که این عناصر مولکول‌ها را تشکیل داده و مولکول‌ها ترکیبات مختلف در ساختارهای متفاوت ایجاد می‌کنند و ماده درست می‌شود. ماده نسبت به عوامل بیرونی مانند رنگ، میدان مغناطیسی، میدان الکترونیکی، میدان گرانشی، فشار و... تابع پاسخ متفاوتی دارد.

دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: طبیعت، انسان و سازمان با مفهوم «تابع پاسخ» مواجه است و در سازمان زمانی بروز پیدا می‌کند که تقاضا را پردازش کرده و پاسخ دهیم. در تابع پاسخ، سازمان‌ها از ابزار فناوری استفاده می‌کنند و سوالی که در این رابطه مطرح است، این است که آیا در این روند ما «بر فناوری» هستیم یا «در فناری». برخی فناوری را به محاط گرفتند و به جای آنکه خودشان بر فناوری احاطه داشته باشند، دچار صورت‌گرایی شده و فناوری بر آنها تسلط یافته است. متأسفانه در نظام ارتقای اعضای هیأت علمی نیز به نوعی ماشین (صورت‌گرایی، تعداد مقالات و نمره) حاکم شده است.

وی ادامه داد: همه دانشگاه‌ها معاونت منابع انسانی و مرکز هیئت علمی دارند اما رضایت یا عدم رضایت از کارآمدی آن وابسته به تابع پاسخ است. در دانشگاه آزاد اسلامی می‌خواهیم تابع پاسخ ما نشاط، بالندگی، رشد، رضایت شغلی، احساس افتخار کار در یک سیستم پیشرفته و حفظ کرامت انسانی را به محیط بدهد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه مرکز جذب و امور هیأت علمی جایی است که بین انسان و ماشین در رفت و آمد است، گفت: این مرکز ملاحظات انسانی دارد و بزرگ‌مقیاس بوده و دارای ویژگی انسان‌مداری، پیچیدگی، چندوجهی و یک شبکه متصل است. بنابراین در این مرکز با یک فرد برخورد نداریم؛ بلکه فرد در شبکه متصل است. به همین دلیل، این مرکز دانشگاه آزاد اسلامی را در برخورد با اعضای هیأت علمی نمایندگی می‌کند و لبه تماس سازمان به حساب می‌آید. به همین دلیل باید منعطف‌ترین، آراسته‌ترین، باهوش‌ترین و خوش‌خلق‌ترین افراد سازمان که دارای قدرت پاسخگویی هستند، در این مرکز حضور داشته باشند.

وی با اشاره به نظام پاسخگویی به اعضای هیأت علمی گفت: به زودی سامانه رایانامه در اختیار تمامی اعضای هیأت علمی و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی قرار می‌گیرد و هریک از اعضای هیأت علمی به یک فرد در مرکز جذب و امور هیأت علمی متصل خواهد شد و از این طریق امورات خود را پیگیری می‌کنند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به پروژه مسکن کارکنان و اعضای هیأت علمی این دانشگاه تصریح کرد: تاکنون 24 قطعه زمین با مساحت بیش از هزار هکتار تعیین تکلیف شده اما حل مسئله زمین و مسائل اداری تغییر کاربری و... زمان‌بر است. با این وجود، با جدیتی که در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد، موضوع مسکن در حد رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و وزیر مسکن پیگیری می‌شود و دکتر ملکی تبار رئیس حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه نیز جلسات مستمری با معاونان وزیر راه و شهرسازی برگزار می‌کند.

وی افزود: همچنین قرار است نمایشگاه دانش بنیان صنعت مسکن برگزار شود تا فعالان این حوزه طرح‌های خود را برای ساخت مسکن دانشگاه آزاد اسلامی ارائه کنند تا در کمترین زمان مراحل طراحی و ساخت پروژه کارکنان و اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی پیش برود.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ماجرای جنجالی شدن اهدای دکترای افتخاری به رئیسی
  • ماجرای اهدای دکترای افتخاری به رئیسی و انتقادی که گاف از آب درآمد!
  • ماجرای دکترای افتخاری رئیسی از دانشگاه کراچی پاکستان + عکس
  • وضعیت وحشتناک تخریب دیوار خانه‌های مردم در زاهدان پس از طوفان | فیلم
  • نوبت اول کنکور سراسری ۱۴۰۳ در دانشگاه الزهرا
  • تخلیه روستای نوده شهرستان زیرکوه
  • دیدار طهرانچی با رئیس، مدیران و کارکنان مرکز جذب و امور هیئت‌علمی
  • (ویدیو) لحظه تخریب یک خانه بر اثر بارندگی شدید در اصفهان
  • ببینید | لحظه تخریب یک خانه بر اثر بارندگی شدید در اصفهان
  • فیلم لحظه هولناک تخریب کامل یک خانه در اصفهان توسط باران!