Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه الزهرا (س) با اشاره به تهدید‌هایی که باید به فرصت تبدیل شوند، گفت: با شیوه‌های علمی می‌توان در جهت کاهش وابستگی اقتصادی کشور حرکت کرد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهناز ملانظری، رئیس دانشگاه الزهرا(س) در نشست روسای دانشگاه‌ها و موسسات پژوهش و فناوری که هم اکنون در دانشگاه الزهرا (س) در حال برگزاری است، گفت: پرداختن به بحث ارتباط با صنعت و جامعه با دانشگاه و نقش دولت، دانشگاه و صنعت به عنوان سه نهاد موثر در حل مشکلات اقتصادی و عبور از تحریم‌ها به عنوان موضوع اصلی این اجلاس تعریف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ملانظری ادامه داد: ماموریت و رسالت اصلی دانشگاه‌ها در حل مسائل جامعه است؛ اما امروزه که کشور در شرایط خاص قرار گرفته و فشار اصلی تحریم‌ها بر روی بخش درآمدی متمرکز شده است، همه بر آن هستیم تا ضمن توجه به عوارض و هزینه‌های تحریم و تلاش برای کم رنگ کردن و کاهش این عوارض بر نقاط مثبت و فرصت‌هایی که برای کشور فراهم می‌کند، توجه داشته باشیم.

رئیس دانشگاه الزهرا (س) اظهار داشت: نشست امروز با تاکید کم سابقه‌ای که در نشست روسای دانشگاه‌ها ملاحظه شده، نشان دهنده پیوندی است که امروز رقم خورده است. اگر این ملاحظات از سوی هر سه ضلع رعایت شود و تداوم پیدا کند، می‌توانیم امیدوار باشیم که این برهه سخت را سربلند و با قدرت پشت سر خواهیم گذاشت و این تهدید به فرصتی بزرگ تبدیل می‌شود.

وی با بیان اینکه دانشگاه به توانمندی خود بر حل مسائل سخت و پیچیده باور دارد، ادامه داد: نمونه‌ای جدی از این موضوع را در دوران جنگ و تمرکز بر روی نیاز‌های کشور به خوبی شاهد بودیم. امروزه که در یک جنگ بزرگ اقتصادی و روانی قرار گرفته ایم با تاسی از فرمایش مقام معظم رهبری بدون شک دانشگاه‌ها جایگاه ایجاد قدرتمندی و عزتمندی کشور خواهند بود با شیوه‌های علمی می‌توان سیر حرکت به سوی کاهش وابستگی اقتصادی کشور به تولیدات خارجی و تنوع بخشی اقتصاد ملی را فراهم کرد.

ملانظری با اشاره به نقش دانشگاه‌ها در شرایط حاضر عنوان کرد: تمرکز بر آموزش‌های کاربردی و توانمندسازی دانشجویان، هدایت صنعت به سوی دانشگاه ها، حمایت از صنایع داخلی، توجه به آسیب‌های روانی و اجتماعی ناشی از تحریم چهار محوری هستند که نقش دانشگاه‌ها را نشان می‌دهند.

وی با اشاره به هدایت صنعت به سوی دانشگاه‌ها تاکید کرد: با ظرفیت‌هایی که دانشگاه‌ها ایجاد کرده اند، آمادگی خود را برای ارتباط گیری و تعامل با صنعت به اثبات رسانده اند. تغییرات اخیر در آئین نامه‌ها و الزامی کردن گذراندن فرصت‌های مطالعاتی در صنعت و تبدیل آن از اختیار به اجبار بهترین گواه است.

وی ادامه داد: توجه به آسیب‌های روانی و اجتماعی ناشی از تحریم لازم است مورد توجه جدی قرار گیرد. از پیامد‌های تحریم بیکاری است که دانشگاه‌ها علاوه بر اینکه زمینه‌های اشتغال پذیری را فراهم می‌کنند می‌توانند با عوارض روانی و اجتماعی‌های آن که گسیختگی‌های روحی و روانی افراد را به دنبال دارد و به درون خانواده‌ها رسوخ می‌کند از ابعاد جامعه شناختی و روان شناسی ورود کند.

ملانظری بیان کرد: دانشگاه الزهرا (س) با توجه به نگاه‌های توانمند و نخبگانی که در حوزه‌های مختلف علوم انسانی و فنی و مهندسی و علوم پایه دارد با تمرکز بر محور‌های فوق مواردی از جمله مهارت آموزی دانشجویان، ایجاد مهارت‌های لازم در حوزه کارآفرینی، اثربخشی تحقیقات و طرح‌های ارتباط با صنعت، ترویج فرهنگی نحوه مقابله در شرایط جنگ روانی و آرامش خانواده و ... را مورد توجه بیشتر قرار داده است.

رئیس دانشگاه الزهرا (س) خطاب به جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور گفت: تمامی این موارد نگاه مستمر دولت به این ارتباطات و سرمایه گذاری و پشتیبانی جدی از دانشگاه‌ها را نیاز دارد. پیشتازی علمی و اقتداری ملی نیاز به تدارکات لازم و پشتیبانی همه جانبه از دانشگاه‌ها دارد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه الزهرا ملانظری ارتباط صنعت با دانشگاه نشست روسای دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۲۲۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، قاسم عمو عابدینی معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پیام تبریکی به مناسبت دهه سرآمدی آموزش، این دهه را فرصت مغتنمی دانست تا به ساحت آموزش که ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است، ادای احترام کنیم و تلاش‌های پیشگامان این عرصه را قدر بنهیم.

متن پیام تبریک قاسم عموعابدینی به شرح زیر است:

خدمت‌رسانی به جامعه، فرهنگ‌سازی و توسعۀ حرفه‌ای تدریس از جمله اهداف راهبردی دانشگاه‌های موفق دنیاست. جایگاه والای ایران در کسب دستاورد‌های علمی، مرهون تلاش‌های عالمانه و متعهدانه اعضای هیات علمی و یاوران علمی است که روشنی‌بخش مسیر اعتلای دانایی و فرهیختگی‌اند. بخش اعظم این تلاش‌ها در کلاس‌های درس که سنگر اصلی خدمت‌رسانی اساتید است، در تعامل اثربخش با دانشجویان رقم می‌خورد.

دهه سرآمدی آموزش فرصت مغتنمی است تا به ساحت آموزش که ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است، ادای احترام کنیم و تلاش‌های پیشگامان این عرصه را قدر بنهیم. توجه به کیفیت در آموزش عالی از لوازم نقش‌آفرینی دانشگاه‌ها در شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی است و همت ستودنی و کوشش خستگی‌ناپذیر بزرگ‌مردان و زنانی که طلایه‌داران علم‌آموزی و معرفت‌افزایی هستند، در تحقق دانشگاه حکمت‌بنیان و تمدن‌آفرین نقشی مهم و غیر قابل انکار دارد.

در دانشگاه ها، اساتید نه تنها از آثار علمِ آموزش، بهره‌مند هستند، بلکه در تولید آن مشارکت دارند و تولید این دانش منحصر به متخصصان آموزش نیست. تحقق دانشگاه تمدن‌ساز و حکمت‌بنیان و تحقق مرجعیت علمی و سرآمدی جهانی آموزش، نیازمند توجه جدی به مقولۀ آموزش است و بر این اساس رویکرد برنامه‌محوری، استادمحوری، شاگردپروری و اخلاق‌مداری در کانون توجه نظام آموزش عالی کشور بر اساس برنامه هفتم توسعه قرار دارد.

معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با تأکید بر نقش مهم اساتید در این مسیر، انتخاب سرآمدان آموزشی را مورد توجه قرار داده است. دهه سرآمدی آموزش در سال ۱۴۰۳ با شعار «سرآمدی آموزشی، هدفمندی و مردمی‌سازی آموزش» از هشتم تا هفدهم اردیبهشت ماه در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور با هدف تبیین جایگاه والای آموزش و تقدیر و تجلیل از سرآمدان آموزشی در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور برگزار می‌شود.

در پایان، با تبریک دهۀ سرآمدی به همه تلاشگران عرصه آموزش در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور، بر عهد خود، که حمایت همه‌جانبه از توسعه کیفی، نیازمحوری و مبتنی بر دانایی فرایند آموزشی است، تأکید می‌کنم و از همه دست‌اندرکاران برای برگزاری هر چه با شکوه‌تر این مراسم دعوت می‌نمایم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • خبر جدید وزیر صنعت برای متقاضیان خودرو/ علی‌آبادی: این خودرو‌ها را وارد کردیم؛ می‌توانید ثبت‌نام کنید و بخرید
  • پیشتازی خاندان‌های نصف‌جهان؛ از تحریم تنباکو تا رهایی از وابستگی غرب در دوران مشروطه
  • دهه سرآمدی آموزش فرصت مغتنمی برای ادای احترام به پیشگامان ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است
  • هزینه 5 میلیونی برای هر ایرانی/ ماجرا چیست؟!
  • اتمام طرح تحقیقاتی تهیه و تدوین نقشه راه صنعت استان کرمانشاه
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • وابستگی به واردات نهاده‌های دامی با جایگزینی علوفه کم آب کاهش می‌یابد
  • در قم مطرح شد: ضرورت توجه به عوامل کاهش‌دهنده جمعیت
  • دانشگاه الزهرا اولین همایش بین‌المللی «غزه زنده است» را برگزار کرد+ گزارش تصویری