Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس آموزشکده فنی و حرفه‌ای الزهرا مشهد گفت: معضلی که ما با آن روبه رو هستیم این است که با تغییر نظام آموزشی به 6، 3، 3 دانش‌آموزان مربوط به گروه‌های هنرستان می‌توانند در کنکور رشته‌های نظری هم شرکت کنند، این موضوع باعث کم شدن ورود دانش‌آموزان هنرستان به دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای می‌شود.

محدث  در گفت‌و‌گو با ایسنا، در مورد برنامه‌های این دانشگاه برای سال جدید، اظهار کرد: در سال جاری برنامه‎های ما شامل برقراری ارتباط بیشتر با پارک علم و فناوری به‌منظور حضور افراد متخصص در دانشگاه و افزایش کارآفرینی در میان دانشجویان، برگزاری کارگاه‌های تخصصی، سخنرانی‌های علمی، فعال‌تر کردن انجمن‌های علمی، برنامه‌ریزی برای ارتباط بهتر با صنعت و صنایع مرتبط با رشته‌های موجود در آموزشکده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: همچنین  برگزاری دوره‌های کارآفرینی، برگزاری جشنواره استانی ترنج در آذر ماه سال جاری، تجهیز امکانات در حد توان و بودجه اختیاری، فراهم کردن بستر مناسب برای توسعه تولیدات رشته‌های مختلف و راه‌اندازی بازارچه‌هایی برای عرضه تولیدات درون دانشگاهی از دیگر برنامه‌های ما برای سال تحصیلی جدید است.

محدث گفت: در بعضی از رشته‌ها همچون تربیت‌ بدنی به ارائه خدمات می‌پردازیم؛ مثلا در رشته تربیت بدنی دانشجویان به ارائه خدمات مشاوره‌ای ازجمله مشاوره تغذیه، مشاوره‌ درمانی، ارائه حرکات اصلاحی و... می‌پردازند. برای این گونه رشته‌ها در صدد هستیم که بازارچه‌هایی را برای ارائه خدمات راه اندازی کنیم.

رئیس آموزشکده فنی و حرفه‌ای الزهرا مشهد افزود: دوره‌های ویژه‌ای به منظور توانمندسازی دانشجویان و اساتید برگزار می‌شود که این دوره‌ها به صورت تئوری و کارگاهی انجام می‌شود.که این دوره‌های عملی جنبه کارآموزی ویادگیری را دارد.

محدث در مورد رویکردها و سیاست‌های دانشگاه در سال جدید خاطرنشان کرد:  سیاست‌ها و رویکرد ما درجهت اهداف دانشگاه فنی و حرفه‌ای است. دانشگاه فنی وحرفه‌ای دانشگاهی کارآفرین است که در واقع پیوندی بین علم و عمل ایجاد می‌کند و خروجی دانشگاه فنی و حرفه‌ای ایجاد نیروی کار در جامعه است. در صدد هستیم که دانشجویان ما به صورت مهارتی عمل کنند و نقص‌های مهارتی را در صنعت برطرف کنند.

فارغ التحصیل دانشگاه فنی و حرفه‌ای برای کار نباید سر بار جامعه باشد

وی افزود: ما معتقد هستیم که فارغ التحصیل دانشگاه فنی و حرفه‌ای از نظر کار نباید سر بار جامعه باشد، نه تنها برای خودش اشتغال‌زایی کند بلکه برای دیگران هم از نظر کارآفرینی مفید باشد.

رئیس آموزشکده فنی و حرفه‌ای الزهرا مشهد عنوان کرد: هدف دانشگاه فنی و حرفه‎ای، آموزش‌های مرتبط با توانمند کردن دانشجویان برای ایجاد و ارتقاء دانش و نگرش مهارتی است که این گسترش مهارت‌های حرفه‌ای و مهارتی در سطح مقطع کارشناسی و کاردانی است .

 محدث ادامه داد: مهم‌ترین رکن صنعت هر کشوری نیروی انسانی ماهر است که  دانشگاه فنی و حرفه‌ای متولی تربیت نیروی انسانی شاغل برای  رفع نیاز و تقاضای جامعه است و درنهایت به دنبال رفع نیازهای صنایع در حوزه‌های مهارتی است که اینها جزو رسالت اصلی دانشگاه فنی و حرفه‌ای است.

شرکت دانش‌آموزان هنرستانی در  کنکور نظری از معضلات ماست

وی در خصوص یکی از مشکلات پیش روی دانشگاه‌های فنی حرفه‌ای تصریح کرد: معضلی که ما با آن روبه رو هستیم این است که با تغییر نظام آموزشی به 6، 3، 3  دانش‌آموزان مربوط به گروه‌های هنرستان می‌توانند در کنکور رشته‌های نظری هم شرکت کنند. این موضوع باعث کم شدن ورود دانش‌آموزان هنرستان به دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای می‌شود.

محدث افزود: طبق آمارها از 120 هزار نفری که دانشگاه فنی و حرفه‌ای را در انتخاب رشته خود انتخاب کردند، حدود 90 هزار نفر در گروه‌های آموزشی نظری هم شرکت کردند.

رئیس آموزشکده فنی و حرفه‌ای الزهرا مشهد در رابطه با ظرفیت پذیرش در مقاطع مختلف گفت: ما همچون سالیان گذشته ظرفیت رشته‌ها را به سازمان سنجش اعلام کردیم. به طوری‌که در سال98  در بخش کاردانی تعداد 950  نفر و در بخش کارشناسی تعداد 230 دانشجو را به سازمان سنجش اطلاع دادیم، اما به طور کلی مراکز دخترانه ما با این صندلی‌های خالی تهدید نمی‌شوند پس حدودا ظرفیت‌ها همانند سال گذشته است.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی براینکه «آیا امسال پذیرش بدون کنکور، صرفا با سوابق تحصیلی هم داشتید یا خیر؟»، خاطر نشان کرد: در رشته‌های طراحی دوخت، قلم‌زنی، صنایع شیمیایی، الکترونیک، نقاشی و مربی کودک پذیرش صرفا با معدل و سوابق تحصیلی صورت گرفته است.

رئیس آموزشکده فنی و حرفه‌ای الزهرا مشهد ادامه داد: سال گذشته دررشته‌های الکترونیک ، قلم زنی و صنایع شیمیایی  کاهش شدید ظرفیت را شاهد بودیم. به گونه‌ای که در رشته‌ الکترونیک پذیرش با معدل صورت گرفت. در رشته‌هایی که دانش‌آموزان هنرستانی تمایل شرکت در آن را ندارند در دانشگاه دانشجوی آن رشته را هم نداریم.

دانشگاه فنی و حرفه‌ای نسبت به دیگر دانشگاه‌ها شناخته شده نیست

محدث در مورد میزان استقبال از رشته‌های دانشگاه فنی و حرفه‌ای تصریح کرد: دانشگاه فنی حرفه‌ای نسبت به دیگر دانشگاه‌ها شناخته شده نیست. باتوجه به اینکه 60 درصد دروس دانشگاهی دانشجویان فنی و حرفه‌ای عملی و کارگاهی است با این حال دانشجویانی که از این دانشگاه‌ها فارغ التحصیل می‌شوند دانشجویانی توانمند هستند که قادرند به تنهایی کارگاهی را اداره کنند.

وی افزود: امسال اتفاق خوبی که رخ داد این است که دانشگاه فنی حرفه‌ای سر فصل دروس را تغییر داده است. این سر فصل‌ها در درس‌هایی مانند حسابداری، معماری و...از مهر ماه سال جاری در اختیار دانشجویان قرار خواهد گرفت. سر فصل‌ها با نیاز و بازارکار جامعه هم‌خوان شده است و این عمل برای رشد افراد در جامعه مفید است.

رئیس آموزشکده فنی و حرفه‌ای الزهرا مشهد در رابطه با بودجه این دانشگاه گفت: بودجه دانشگاه فنی مانند دانشگاه‌های سراسری دیگر نیست. در سطح کشور 173 دانشگاه فنی حرفه‌ای داریم. این دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای به عنوان ابر دانشگاه تاکنون شناخته شده‌اند. به طوری که حتی در شهرهای کوچک‌تر، آموزشکده‌های کوچک فنی و حرفه‌ای را شاهد هستیم ولی متاسفانه به نسبت دانشگاه‌های بزرگ‌تر آن‌گونه که باید بودجه به ما تعلق نمی‌گیرد. در صورتی که به ما بودجه‌ای بهتر تعلق گیرد، حتما دانشگاه ما خدمات بهتری به دانشجویان ارائه خواهد داد.

محدث درمورد تجهیز کارگاه‌ها خاطرنشان کرد: کارگاه‌های ما نیاز به تجهیز بیشتری دارد به طوری که در قسمت کارگاه الکترونیک از ابزارهایی قدیمی برای دانشجویان استفاده می‌شود. در صورت اختصاص بودجه به دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای اولین اقدام ما تجهیز و به‌روز کردن کارگاه‌های آموزشی تخصصی است.

کمبود خوابگاه در آموزشکده فنی و حرفه‌ای الزهرا

وی در خصوص وضعیت خوابگاه‌ها و میزان ظرفیت آنها گفت: در آموزشکده الزهرا فقط یک خوابگاه داریم که 180 الی 200 نفر ظرفیت دارد. این خوابگا‌ه‌ها اتاق‌هایی8 نفره دارد که می‌تواند نیازهای عادی دانشجویان را برطرف کند. یکی از مشکلات ما کمبود خوابگاه برای دانشجویان است.

رئیس آموزشکده فنی و حرفه‌ای الزهرا مشهد ادامه داد: معاونت دانشجویی هر ساله بودجه‌ای برای تعمیر و بازسازی این خوابگاه‌ها درنظر دارد اما این میزان بودجه با توجه به اینکه اکثر این خوابگاه‌ها دارای بافتی فرسوده است، بسیار کم است. و ظرفیت خوابگاه پاسخگوی نیاز دانشجویان نیست.

محدث در مورد اضافه شدن رشته‌های جدید به دانشگاه افزود: امسال دانشگاه فنی حرفه‌ای مجوز 4 رشته جدید را از وزارت علوم گرفته است که برای دانشجویان دختر فنی و حرفه‌ای امسال رشته‌ معماری داخلی را پذیرش داریم. دیگر رشته‌ها هم مخصوص دانشجویان پسر است.

به‌دنبال بومی‌سازی رشته‌ها هستیم

وی در رابطه با اقدامات انجام گرفته در جهت بومی‌سازی رشته‌ها افزود: بومی‌سازی و آمایش سرزمین همیشه مدنظر دانشگاه  ما بوده است به طوری که در تلاش هستیم  با نیازهای هر شهر، رشته‌های موجود در آموزشکده‌های آن شهر بومی شود.

رئیس آموزشکده فنی و حرفه‌ای الزهرا مشهد افزود: مثلا در آموزشکده‌های تربت حیدریه به مسئله کشاورزی توجه خاصی شده است و این موضوع عاملی می‌شود که دانشجویان از نزدیک محصولاتی مانند زعفران را ببینند و به طور سنتی تجاربی کسب کنند و از آن طرف هم این تجارب را با تکنولوژی پیوند دهند تا بتواند برای منطقه مفید باشند.

جذب دانشجوی خارجی برای اولین بار در آموزشکده فنی و حرفه‌ای الزهرا مشهد

محدث درخصوص دانشجویان خارجی گفت: تاکنون دانشجوی خارجی نداشتیم اما قرار براین است که امسال از لبنان برای سه شهر مشهد، تهران و مازندران دانشجو بفرستند.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی براینکه «آیا در زمینه کارآفرینی و ورود دانشجویان به بازار کار هم تسهیلاتی اختصاص داده می‌شود یا خیر؟»، خاطرنشان کرد: دانشگاه الزهرا ارتباطی با پارک علم و فناوری برقرار کرده است زیرا رسالت پارک‌های علم و فناوری تبدیل علم به ثروت است. این دانشگاه با گذاشتن دوره‌ها و کارگاه‌هایی در مورد خدمات و نوع حمایت پارک‌های علم و فناوری در صدد معرفی این مکان‌ها به دانشجویان و اساتید است.

رئیس آموزشکده فنی و حرفه‌ای الزهرا مشهد ادامه داد: ما سعی  داریم که با برقراری ارتباط با صنعت، دانشجویان را برای کارآموزی به این پارک‌ها بفرستیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی آموزشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۹۶۸۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانش‌آموزان امسال ۳ نوع مهارت را فرا می‌گیرند

معاون سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گفت: امسال ۱۵۰ هزار نفر از دانش‌آموزان در قالب طرح مهارت آموزی ۳ مهارت فنی، نرم و سواد دیجیتال را آموزش می بینند و ۲۷۰ هزار نفر در قالب طرح «تاک» از آموزشهای مهارتی بهره‌مند می‌شوند.

به گزارش ایسنا، علی حسین شهریور درباره طرح‌هایی که در سال جاری از سوی سازمان آموزش فنی و حرفه ای دنبال خواهد شد، گفت: یکی از راه های رسیدن به جهش تولید و رونق اقتصادی با مشارکت مردم توجه به آموزش و توسعه مهارت است چون سرمایه گذاری در آموزش و برنامه های توسعه مهارت می تواند به افراد کمک کند تا دانش و مهارتهای لازم را برای مشارکت در اقتصاد کسب کنند، علاوه بر این مهارت می تواند به بهره وری،نوآوری و رقابت بالاتر منجر شود و نهایتا جهش تولید و رونق اقتصادی را به دنبال داشته باشد.

وی ادامه داد: سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور یکی از سازمانهای توسعه ای است که مسئولیت خطیری در حوزه تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص برای معرفی به بازار کار دارد.بر همین اساس امسال ما به صورت ویژه ۴ طرح را در دستور کار قرار دادیم.

اجرای طرح مهارت افزایی ۱۵۰ هزار نفر از دانش آموزان

معاون پژوهش، برنامه‌ریزی و سنجش مهارت سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور افزود: یکی از طرح ها در حوزه دانش آموزی است و برای اینکه دانش آموزان را با مهارتها آشنا و فرهنگ سازی کنیم و آنها هدایت شغلی و تحصیلی خود را دنبال کنند طرح مهارت افزایی دانش آموزان را پیش بینی کرده ایم که هم در قالب طرح تابستانی مهارت و هم در قالب استفاده از ظرفیتهای دولتی و آموزشگاه های آزاد دنبال خواهیم کرد و بر اساس آن آموزش ۱۵۰ هزار نفر از دانش‌آموزان را امسال در دستور کار داریم تا دستکم ۳ مهارت را در بحث مهارتهای فنی،مهارتهای نرم و سواد دیجیتال با توجه به موضوع فناوری های اطلاعات و تکنولوژی های روز فرا بگیرند.

آموزش ۷۰ هزار نفر در طرح مهارت افزایی دانش آموختگان

شهریور طرح دوم را مهارت افزایی دانش آموختگان عنوان کرد و گفت: طرح دوم ما بحث مهارت افزایی دانش آموختگان و فارغ التحصیلان دانشگاههاست و ما هدفگذاری کردیم ۲۴۰ استاندارد مشاغل جدید روبه رشد را در حوزه فناوری های برافکن و در حوزه هوش مصنوعی و بیگ دیتا و رایانش ابری و حوزه هایی که به روز هستند و جدیدترین مشاغل هستند تهیه کردیم و با تفاهم نامه هایی که با وزارت علوم به امضا رساندیم موضوع آموزش فارغ التحصیلان در مراکز دولتی و پارکهای علم و فناوری را دنبال خواهیم کرد.

به گفته وی امسال آموزش ۷۰ هزار نفر از فارغ‌التحصیلان پیش بینی شده تا مهارتهای مرتبط با فناوری های جدید را آموزش ببینند.

معاون پژوهش، برنامه‌ریزی و سنجش مهارت سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در عین حال طرح دیگر سازمان فنی و حرفه ای در سال جاری را ارائه آموزشهای ترکیبی عنوان کرد و گفت: تمایل شدیدی در جامعه دانشجویی وجود دارد که در کنار آموزش نظری و تئوری، به شکل عملی هم با مهارتها و موضوعات درسی خود آشنا شوند.ما این طرح را با عنوان طرح مهارت افزایی دانشجویان از طریق ارائه آموزشهای ترکیبی و هیبریدی پیش بینی کرده ایم که همزمان با تحصیل بتوانند حداقل ۳۰۰ ساعت را در کارگاههای آموزشی فنی و حرفه ای در سراسر کشور در قالب کارورزی و کاربینی و کارآموزی بگذرانند.

آموزش مهارتی ۲۷۰ هزار نفر در قالب طرح «تاک» 

شهریور متذکر شد: ما دانش آموزان و دانشجویان و فارغ التحصیلان را به عنوان ۳ جامعه هدف پیش بینی کرده ایم و ارتقای ظرفیت اشتغال پذیری آنها را مدنظر قرار دادیم ولی گروه آخر که بسیار مهم است و به آن نیاز شدید داریم، کارکنان و شاغلین بنگاههای اقتصادی است که این طرح را تحت عنوان توانمندسازی و توسعه آموزش شاغلین بنگاههای اقتصادی (تاک)  امسال دنبال می کنیم و در این طرح پیش بینی کردیم که ۲۷۰ هزار نفر در قالب این طرح هم مهارت آموزی و هم سنجش مهارت و صلاحیت حرفه ای داشته باشند که با گواهینامه ای که دریافت می کنند فعالیتشان را در بازار کار دنبال کنند.
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دشمن به دنبال ایجاد یاس و ترس در دل ماست/ مدرسه جایی برای گفتگوی رو در رو با دانش آموزان
  • تعطیلی مدارس دهستان بخش سندرک میناب
  • همزمانی کنکور فرهنگیان با کنکور نوبت اول نقطه قوت است
  • آغاز بیست و نهمین کنگره قرآن کریم مدارس سمپاد چهارمحال و بختیاری
  • برگزاری نخستین آزمون سراسری در شهرستان چالدران
  • آغاز آزمون سراسری دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی در کرمانشاه
  • رقابت ۵۲ هزار نفر برای ورود به دانشگاه در آذربایجان غربی
  • برپایی نمایشگاه دانش آموزان فنی و حرفه‌ای و کارودانش کیش
  • دانش‌آموزان امسال ۳ نوع مهارت را فرا می‌گیرند
  • رقابت ۱۷ هزار دانش آموز قمی برای ورود به دانشگاه