Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-27@11:13:48 GMT

دانشگاه‌ها نیازمند تغییرات بنیادین هستند

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۴۷۴۲۰

دانشگاه‌ها نیازمند تغییرات بنیادین هستند

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری ایسکانیوز، مراسم تودیع رییس سابق و معارفه سرپرست جدید دانشگاه الزهرا ۲۸ مهرماه ۱۴۰۰ با حضور محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، مهناز ملانظری رئیس سابق دانشگاه الزهرا و فریده حق‌بین سرپرست جدید این دانشگاه در مرکز همایش‌های بین‌المللی این دانشگاه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهناز ملانظری در این مراسم با بیان این که خدمت به دانشگاهیان، توفیقی از سوی خدای متعال است، اظهار کرد: ۱۵ سالی که در آموزش عالی بوده‌ام با تغییرات سریعی همراه بوده است و شاید دانشگاه‌ها با این سرعت همراه نبوده‌اند.

رئیس سابق دانشگاه الزهرا با اشاره به این که لازم است به جای پرداختن به گزارش کار به این بپردازیم که چه کارهایی انجام نشده است، افزود: شاید این تغییر رویه در جلسه تودیع، جفایی به دانشگاهیان باشد؛ اما باید به آن‌ها بگویم که زحمت‌شان بدون شک دیده شده است.

وی با مخاطب قرار دادن وزیر علوم گفت: جامعه هر لحظه در حال تغییر است و دانشگاه‌ها در این سال‌ها به دنبال برآورده کردن نیازهای جامعه هستند؛ اما دانشگاه‌ها با این سرعت حرکت نمی‌کنند.

ملانظری با تاکید بر این که مقاومت‌هایی برای تغییر وجود دارد، یادآور شد: متاسفانه تغییر از عصر آموزشی به عصر پژوهشی با مقاومت مواجه می‌شود چه برسد به دانشگاه‌های نسل‌های بعدی. دانشگاه امروز باید جامعه محور باشد تا بتواند باری از دوش جامعه بردارد. دانشگاه باید بتواند برای حل مشکلات جامعه، مشاوره‌های اصیل ارائه بدهد. رشد علوم بیش از گذشته است و به همین دلیل لازم است دانشگاه‌ها همگام با تغییرات پیش بروند. همچنین دانشگاه‌ها پس از پاندمی کرونا جهانی‌تر شده‌اند به طوری‌که دانشجویان حق انتخاب در سطح بین‌المللی دارند و شدت تلاش‌ها برای جذب دانشجویان افزایش داشته است.

ملانظری با بیان این که تکنولوژی‌های هوشمند صنعت آموزش عالی را دگرگون کرده است، گفت: هوشمندی و تحول دیجیتال فرصتی است برای دانشگاه‌ها که باید از آن استفاده شود.
رئیس سابق دانشگاه الزهرا گفت: دانشجویان انتظار دارند پس از فارغ‌التحصیلی ‌جذب بازار کار شوند و این مستلزم تغییرات در نظام آموزشی است که تفکر دانشجویان را تقویت کند. همه این موارد گویای این مطلب است که دانشگاه‌ها نیازمند تغییرات بنیادین هستند.

وی یادآور شد: آینده ای نه چندان دور در انتظار ماست که مشاغل امروز دیگر جایی در آن ندارند و مشاغلی جدید ایجاد خواهند شد. دانشگاه الزهرا به عنوان دانشگاهی تک جنسیتی قصد داشته این نگاه آینده‌محور را ایجاد کند و برنامه راهبردی پنج ساله دانشگاه در این راستا تدوین شد. 

ملانظری با اشاره به این که برخی دانشگاه الزهرا را مدرسه دخترانه بزرگی می‌دانند؛ اما ما این نگرش را تغییر داده‌ایم و این دانشگاه را به عنوان دانشگاهی بزرگ مطرح کردیم، تاکید کرد: تغییر نگاه‌ها کاری آسان نیست. به همین دلیل، در دومین برنامه راهبردی سعی کردیم هفت هدف را درنظر گرفتیم که شامل افزایش فعالیت‌های پژوهشی و کارگاه‌های استانداردسازی فعالیت‌های پژوهشی است.

رئیس سابق دانشگاه الزهرا درباره دستاوردهای مدت خدمت خود گفت: دانشگاه الزهرا از ۱۷۹۰ استناد در سال ۹۵ به ۵۴۹۰ استناد در سال ۹۹ رسید. همچنین پیاده‌سازی فاز اول علم‌سنجی با این هدف که همکاران نتیجه کارهای خود را ببینند و جایگاه خود را بشناسند، انجام شد. فاز بعدی هم سنجش موضوعات روز دنیاست.

وی افزود: پژوهشگران پسادکتری این دانشگاه از ۸ نفر در سال ۹۵ به ۶۷ نفر در سال ۹۹ افزایش یافتند. همچنین تقویت شهرت و اعتبار دانشگاه یکی از اقدامات محقق شده است.

ملانظری با بیان این که ارتقای جایگاه دانشگاه در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی از دیگر اهداف ما بوده است، گفت: تقویت شایستگی دانشجویان از طریق ایجاد رشته‌های کاربردی‌تر و بهبود دلبستگی کارکنان اقدام دیگر ما بود.

رئیس دانشگاه الزهرا تصریح کرد: انجمن‌های علمی در این سال‌ها بسیار تقویت شدند. همچنین قابلیت‌های سازمانی ارتقا یافتند. برای مثال مدیریت سبز را به طور جدی پیگیری کردیم و امروز در جایگاه پنج کشوری و ۲۳۵ بین‌المللی هستیم.

وی به تمرکز بر ایجاد موزه و آرشیو با هوشمندی و رعایت اصول علمی اشاره و اظهار کرد: ایجاد این موزه به‌گونه‌ای است که امروز سابقه دانشگاه را می‌شناسیم. اقدام دیگر، سنجش توانمندسازی اعضای هیئت علمی است.

ملانظری درباره درآمدزایی این دانشگاه تاکید کرد: تقویت و تنوع منابع درآمدی و رشد آموزش‌های آزاد در این دانشگاه انجام شده است. به طوری که این مبلغ از ۳۰۰ میلیون تومان در سال ۹۵ به هفت میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان در سال ۹۹ افزایش یافت. 

رئیس سابق دانشگاه الزهرا افزود: ارتباط با صنعت از ۱۰ مورد به ۳۰ مورد افزایش یافته است. 

ملانظری از وزیر علوم درخواست کرد: باید برای جذب اعضای هیئت علمی توانمند همت زیادی گماشته شود. با توجه به این که ۷۵ درصد اعضای هیئت علمی خانم هستند، می‌خواستیم اعضای هیئت علمی به جدی توانمند باشند که بتوانند بین خانه و دانشگاه، تعادل برقرار کرده و انرژی زیادی برای دانشگاه داشته باشند.

وی به ۱۲ هزار متر زمین این دانشگاه اشاره کرد و گفت: این زمین‌ها در مجاورت دانشگاه بوده و به ناحق در اختیار دیگران قرار گرفته است. البته ۶ هزار متر مربع از این میزان به دانشگاه برگشته؛ اما ۶ هزار متر دیگر در دست ما نیست. درخواست من آزادسازی این ۶ هزار متر است که متاسفانه با سیاسی‌کاری از مسیر خود منحرف شده است.

راضی دانشگاه الزهرا موقوفه است

فریده حق‌بین رئیس دانشگاه الزهرا در این مراسم با بیان اینکه تلاش می‌کنم ریل‌گذاری دکتر ملانظری را با همان توان ادامه دهیم، اظهار کرد: البته سعی میکنم در چابک‌سازی دانشگاه فرایندها را اصلاح کنیم.

سرپرست جدید دانشگاه الزهرا با اشاره به این‌ که‌ در جهت ارتقا و تقویت علوم انسانی تلاش خواهیم کرد تا به جایگاه خوبی برسیم، افزود: بر خودم واجب میدانم ماموریت دانشگاه الزهرا که در رابطه با مطالعات زنان و خانواده است را ادامه بدهم. چون دانشگاه الزهرا می‌تواند مکانی برای کمک به حل مشکلات زنان باشد.

وی با اشاره به این که هدف ما تربیت دخترانی دانشمند برای انقلاب اسلامی باشد، گفت: از دانشگاه الزهرا انتظار می‌رود در حوزه زنان پیشگام باشد. البته جای تاسف دارد که دانشگاهی که در قلب تهران قرار گرفته، از برخی امکانات محروم است و به همین دلیل، نیاز به توجه ویژه دارد.

حق‌بین با تاکید بر این که سرانه فضای دانشگاه، چهار هزار متر مربع است که بسیار اندک است، یادآور شد: سرانه فضای آزمایشگاهی یک و ۹ دهم است و دانشجویان ما در شرایط سختی هستند. بخش زیادی از اراضی دانشگاه، موقوفه است و دانشگاه برای آن اجاره پرداخت می‌کند. 

سرپرست دانشگاه الزهرا در پایان با بیان این که بالا بودن ارزش زمین در منطقه ونک، تبدیل به تهدیدی برای دانشگاه شده است، اظهار کرد: نیمی از جمعیت کشور، زنان هستند که در آزمون‌های ورودی دانشگاه‌ها موفق عمل می‌کنند؛ اما باید فرصت‌های خوبی برای آن‌ها فراهم شود. در این بین دانشگاه الزهرا جلوه‌گاه تحصیل بانوان است. 

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1115669 برچسب‌ها دانشگاه الزهرا

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه الزهرا اعضای هیئت علمی بین المللی دانشگاه ها هزار متر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۴۷۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از وبسایت خبری ناسا، با افزایش رویداد‌های آب و هوایی شدید در سراسر جهان به دلیل تغییرات آب و هوایی، نیاز به تحقیقات بیشتر درباره شرایط سیاره زمین نیز افزایش یافته است. برای ناسا، تحقیقات آب و هوایی نه تنها شامل انجام مطالعات مربوط به این رویدادها، بلکه همچنین توانمندسازی محققان همه کشور‌های همکار و همسو برای پیشبرد این کار را در بر می‌گیرد. به همین منظور سازمان هوانوردی و فضای ایالات متحده آمریکا تلاش‌های گسترده‌ای در راستای توسعه هوش مصنوعی انجام می‌دهد که حاصل آن ساخت ابزار قدرتمندی برای دستیابی به اهداف تعریف شده است.

این سازمان سال گذشته با شرکت پژوهشی آی‌بی‌ام برای ایجاد یک مدل بنیادین از زمین براساس فناوری هوش مصنوعی همکاری کرد؛ این مدل که بر روی مقادیر زیادی از داده‌های هماهنگ شده مهم‌ترین ماهواره‌های زمین‌شناسی ناسا و سازمان فضایی اروپا متمرکز است راه‌حل‌های قابل دسترس و اجرایی را برای مقابله با چالش‌های محیطی فراهم می‌کند؛ شرکت پژوهشی آی‌بی‌ام، بزرگترین سازمان پژوهش صنعتی در جهان بوده و دارای دوازده آزمایشگاه در شش قاره است.

به گفته دانشمندان، مدل‌های پایه به‌عنوان راه‌حلی عمل می‌کنند که از آن می‌توان مجموعه‌ای از برنامه‌های کاربردی را توسعه داد و راه‌حل‌های قدرتمند و کارآمد را ممکن ساخت. مانیل ماسکی، سرپرست علوم داده در دفتر مدیر ارشد داده‌های علمی ناسا (OCSDO) توضیح می‌دهد: مدل‌های بنیادین می‌دانند چه چیز‌هایی در داده‌ها نشان داده می‌شوند و چگونه باید پردازش شوند تا بیشترین خروجی را داشته باشند و بدین شکل است که از آنها می‌توان در ابعاد مختلف استفاده کرد و اثرگذاری آن را وسعت داد.

استفاده از هوش مصنوعی و توسعه آن به عنوان یکی از ابزار‌های کلیدی در مبارزه با تغییرات آب و هوا و حفظ محیط زیست، اهمیت بسیاری دارد واز این رو، ناسا با بهره گیری از تکنولوژی هوش مصنوعی و علم باز، به شکل فعال در این زمینه‌ها ورود کرده است.

یکی از برنامه‌های کلیدی این سازمان، برنامه «هوش مصنوعی برای زمین» (AI for Earth) است که از هوش مصنوعی برای جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل داده‌های زیست‌محیطی استفاده می‌کند. از طریق این برنامه، داده‌هایی مانند داده‌های سنجش از دور و داده‌های جوی برای پیش‌بینی تغییرات آب و هوا به صورت تلفیقی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

همچنین، ناسا از مدل‌های پیشرفته هواشناسی برای کمک به بررسی و پیشگیری از فاجعه‌های طبیعی مانند سیل و خشکسالی استفاده می‌کند؛ این اطلاعات به جمع‌آوری داده‌های جامع و دقیق و جلوگیری از وقوع حوادث در آینده کمک می‌کند. به علاوه، ناسا با اهمیت دادن به اصول علم باز، امکان دسترسی به داده‌های متقابل و کارآمد جهت تحلیل و بهبود فهم از تاثیرات تغییرات آب و هوا و حفظ محیط زیست را فراهم می‌کند. این رویکرد باعث افزایش شفافیت و همکاری بین محققان و متخصصان محیط زیست می‌شود و درواقع تلاش‌های ناسا در زمینه استفاده از هوش مصنوعی و علم باز برای مبارزه با تغییرات آب و هوا و ارتقاء محیط زیست باعث ترکیب همه امکانات موجود و بهره‌گیری تمام و کمال از آنها برای رسیدن به اهداف برجسته محیط زیستی می‌شود.

محققان باور دارند، پوشش تمام جنبه‌های علم زمین مستلزم چندین مدل پایه است که بر روی انواع مختلف مجموعه داده‌ها آموزش دیده‌اند. با این حال، دانشمندان این حوزه بر این باورند که مدل‌های آینده ممکن است روزی در یک مدل جامع ترکیب و منجر به شکل‌گیری یک فناوری هوشمند صرف بررسی زمین شوند که تجزیه و تحلیل و پیش‌بینی بی‌نظیری برای انواع رویداد‌های آب و هوایی و محیطی ارائه می‌کند.

هر چه نوآوری در آینده بیشتر باشد، مدل‌های بنیادی اقلیمی ناسا و آی‌بی‌ام، جهش‌هایی را در علم زمین امکان‌پذیر می‌سازد که هرگز قبلاً و پیش از آن نبوده است. اگرچه ابزار‌های قدرتمند هوش مصنوعی کار محققان را بهبود می‌بخشد، اما تلاش تیم تحقیقاتی برای بهره‌گیری از علم و تبدیل آن به ابزار، فرصت‌های اکتشاف را افزایش می‌دهد و به هر کسی اجازه می‌دهد که راه را برای تحقیقات پیشگامانه برای کمک به مراقبت بهتر از سیاره هموار کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تغییرات نیم‌فصل مس را نجات داد/ شاکله اصلی تیم برای فصل آینده حفظ می‌شود
  • برپایی نمایشگاه آثار هنرجویان هنرستان فاطمه الزهرا (س) در لارستان + تصاویر
  • زیر تیغ
  • حمایت حوزه‌های علمیه خواهران و جامعه‌الزهرا (س) از طرح نور
  • خاطره شنیده نشده از حاج قاسم
  • حوزه‌های علمیه خواهران و جامعه‌الزهرا(س) بیانیه مشترک صادر کردند
  • نوبت اول کنکور سراسری ۱۴۰۳ در دانشگاه الزهرا
  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند
  • بیانیه مشترک حوزه‌های علمیه خواهران و جامعه‌الزهرا(س) در حمایت از اجرای طرح عفاف و حجاب
  • دانشگاه الزهرا اولین همایش بین‌المللی «غزه زنده است» را برگزار کرد+ گزارش تصویری